Algifen jako droga

Algifen je kombinovaný lék určený k léčbě různých druhů bolesti, zejména těch, které jsou spojeny se svalovými křečemi. Tento lék obsahuje tři aktivní složky:

Složení přípravku Algifen

  • Metamizolum natricum monohydricum (500 mg na tabletu): Metamizol je silné analgetikum a antipyretikum, které působí proti bolesti a horečce. Pracuje na principu inhibice syntézy prostaglandinů, což jsou látky zapojené do procesu vzniku bolesti a zánětu.
  • Pitofenoni hydrochloridum (5,25 mg na tabletu): Pitofenon je myotropní spazmolytikum, které uvolňuje hladké svalstvo. Používá se při léčbě křečí, především v oblasti břicha, ale také při bolestivé menstruaci.
  • Fenpiverinii bromidum (0,1 mg na tabletu): Fenpiverin je parasympatolytikum, které zvyšuje účinnost pitofenonu tím, že snižuje křeče hladkého svalstva, zejména v trávicím a močovém traktu. Zlepšuje tak celkový spazmolytický účinek přípravku.

Mechanismus účinku

Algifen kombinuje účinky tří aktivních složek, které společně působí na snížení bolesti a uvolnění svalových křečí. Metamizol blokuje tvorbu prostaglandinů, čímž snižuje bolest a horečku. Pitofenon a fenpiverin přispívají k uvolnění hladkého svalstva, čímž se zmenšuje svalové napětí a zmírňují se bolesti spojené s křečemi.

Indikace

Přípravek Algifen je určen k léčbě:

  • Kolikovitých bolestí v břišní oblasti, například při problémech s žlučníkem nebo močovými cestami.
  • Bolestivé menstruace.
  • Bolestí hlavy, které jsou doprovázeny křečemi svalů.
  • Jiných stavů, kde je nutné zmírnit svalové křeče a bolesti.

Použití Algifenu by mělo být vždy konzultováno s lékařem, zejména pokud pacient trpí jinými zdravotními problémy nebo užívá jiné léky. Tento přípravek není vhodný pro dlouhodobou léčbu bez lékařského dohledu.

Přečtěte si kompletní příbalový leták léku Algifen.

Napsat komentář